Het goede doel 2017

Goede doel: Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort

De gemeente Amersfoort startte in 1981 een traject dat de integratie van gehandicaptensport moest bevorderen. Er werden sportinstuiven voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking georganiseerd. Een van de teams sprak na afloop de wens uit om in de landelijke competitie deel te nemen maar lidmaatschap van een officiƫle vereniging bleek vereist. Ruim vijfentwintig jaar later is GSVA een complete sportvereniging met 150 leden die sporten in zes verschillende secties.
GSVA organiseert en neemt deel aan (inter)nationale toernooien, demonstraties, competitiedagen en niet-sportgerelateerde activiteiten.
GSVA biedt aangepaste sporten voor eenieder die moeilijk loopt en/of gebruik maakt van een handbewogen of elektrische rolstoel ongeacht zijn of haar leeftijd.